Ce riscuri sunt acoperite?
inundație, cutremur, alunecări teren

Cât mă costă?
10 Euro pt locuințe cu pereți exteriori din cărămidă nearsa sau orice alte materiale netratate termic sau chimic 20 Euro pt locuințe cu structură de rezistentă din beton armat, metal, lemn sau pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale tratate termic/chimic.


Care este sumă asigurată?
10.000 Euro pt locuințe cu pereți exteriori din cărămidă nearsa sau orice alte materiale netratate termic sau chimic 20.000 Euro pt locuințe cu structură de rezistentă din beton armat, metal sau lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale tratate termic/chimic.


Încheierea asigurărilor de locuințe este obligatorie începând cu 15 iulie 2010 pentru toate construcțiile care sunt destinate locuirii.
Conform legislației în vigoare, poliță obligatorie de locuința acoperă 3 riscuri:

- cutremur
- inundație
- alunecare de teren.


Societatea comercială care emite astfel de polițe se numește PAID (Pool-ul de Asigurare Împotrivă Dezastrelor Naturale ) și s-a constituit prin asocierea a 13 companii de asigurare autorizate să încheie poliță obligatorie de locuința (PAD).
Cele 13 societăți de asigurare care pot emite poliță PAD sunt:

- ABC Asigurări
- Astra
- Asigurări
- Ardaf
- Carpatica Asig
- Certasig
- City Insurance
- Credit Europe Asigurări
- Euroins România
- Grawe România
- Groupama România
- Uniqa Asigurări
- Platinum Asigurări

Tipurile de locuința pt care se încheie o astfel de poliță sunt:
- tip A = construcție cu structură de rezistentă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră , cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urmă unui tratament și/sau chimic;
- tip B = construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament și/sau chimic (ex: chirpici).

Sumă asigurată:
- 20 000 euro pt locuințele de tip A
- 10 000 euro pt locuințele de tip B

Prima de asigurare anuală:
- 20 euro pt locuințele de tip A
- 10 euro pt locuințele de tip B

In curand...