1. Acte de proprietate în original
a) în cazul actelor încheiate cu SCAVL Giulești, SC ICRAL Foișor SA, SC Orizont SA, DAFI, SC APOLODOR SA, IMOBILIARĂ RA, SC ROMCONFORT SA, SC Cotroceni SA, SC TITAN SA , SC BERCENI SA etc.:
- Contract vânzare cumpărare sau contract de construire; act adițional;
- Proces verbal de predare-primire a locuinței
- Contract de împrumut
- Dovadă de achitare integrală (adeverință)
b) în cazul actelor încheiate la notar - contract vânzare cumpărare
c) în cazul moștenirilor, după caz, actele de proprietate de la punctul a) sau b) și certificatul / certificatele de moștenitor.La încheierea contractului de vânzare cumpărare se vor prezența în original toate actele foștilor proprietari (istoricul proprietății).
2. Certificat fiscal de la Direcția Taxe și Impozite Locale sau Primăria Localității unde se află apartamentul - pentru județe. În certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele corect; adresă corectă a apartamentului; suprafața de teren aferentă; fără datorii.
Certificatul fiscal nu trebuie să fie mai vechi de 3 zile și trebuie să fie eliberat în luna în care se încheie contractul de vânzare cumpărare în formă autentică.
Certificatul fiscal trebuie adus la notariat cu o zi înainte de autentificarea contractului de vânzare cumpărare, pentru verificare. În cazul în care nu se aduce cu o zi înainte și există greșeli, proprietarul își asumă riscul de a nu încheia contractul de vânzare cumpărare la data programată.
În cazul în care apartamentul nu este intabulat, intabularea se poate face și de către biroul notarial și trebuie adus certificat fiscal pentru intabulare. La data încheierii contractului de vânzare cumpărare trebuie adus un alt certificat fiscal, valabil 3 zile, cu mențiunea pentru vânzare.
3. Încheierea de carte funciară de la judecătorie sau de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Biroul de Carte Funciară de sector.
4. Extrasul de carte funciară (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Biroul de Carte Funciară de sector), care se obține numai de biroul notarial. În extras trebuie să se precizeze că imobilul nu este grevat de sarcini.
Pentru obținerea extrasului de carte funciară, trebuie să se prezinte și să completeze cererea la notariat, unul dintre proprietari, cu patru zile lucrătoare înainte de încheierea contractului de vânzare cumpărare.
5. Adeverință de la asociația de locatari / proprietari din care să reiasă că apartamentul nu are datorii la cotele de întreținere, vizată la primăria de sector.
În cazul în care apartamentul este situat în sectorul 5, cererea trebuie depusă la Primărie, pentru vizat, cu cel puțin 6 (șase) zile lucrătoare înainte de semnarea contractului de vânzare cumpărare;
6. Ultima chitanță de achitare a energiei electrice.
7. Dosar cadastral în copie.
8. Dacă este cazul, certificat pentru schimbarea adresei poștale, în cazul în care adresă poștală din titlul de proprietate nu corespunde cu adresă poștală din certificatul fiscal, încheierea și extrasul de carte funciară.
9. Certificate de căsătorie vânzători și cumpărători (dacă este cazul), sau sentință civilă de divorț cu mențiunea definitiva și irevocabila”.
10. Buletinele / cărțile de identitate (trebuie să fie în perioadă de valabilitate), în cazul în care este expirat se prezintă pașaport și carnet de conducere.